Meniu Închide

Creare Site Profesional

Creare Site Profesional

Internetul este o rețea mondială care unește numeroase rețele de calculatoare de diferite nivele și computere individuale care fac schimb de informații prin intermediul canalelor publice de telecomunicații pe baza protocoalelor de comunicare TCP / IP. Informațiile de pe Internet sunt stocate pe servere (site-uri). Serverele, unite de autostrăzile de mare viteză, constituie partea de bază a internetului. Accesul utilizatorilor la resursele informaționale ale Internetului se realizează de obicei prin intermediul furnizorilor sau al rețelei corporative.

Pe Internet, există mai multe servicii, sau servicii (e-mail, USENET, TELNET, WWW, FTP, etc), dar cel mai popular serviciu este WWW. Serviciile WWW sunt construite pe principiul client-server. Serviciul este alcătuit din servere, accesul la servere fiind realizat de aplicații client sau de browsere. Volumul principal al resurselor informaționale în forma în pagini web în format HTML sau fișiere stocate pe site-uri web găzduite pe Web-servere (hosting pe) de pe Internet.

Site-ul este un set de pagini web, unite pe o temă comună și legate între ele prin hiperlegături, un singur sistem de navigație. Application Protocol pentru transferul hypertext (pagini web) este http (https), care este specificat în URL – ul sau adresa de orice resursă (fișier document) pe Internet. Vizualizare generală a adresei URL: protocol: // host-computer / nume de fișier (de exemplu: http://www.servicii-website.ro/creare-website/ )

.

Tipuri de site-uri

În funcție de tehnologia creației, se pot distinge următoarele tipuri de site-uri:

  1. Site-uri statice care conțin pagini statice HTML sau XHTML. pagini web statice – este fișiere statice (setați text, tabele, imagini, etc.), care sunt create folosind limbajul markup HTML (.html sau .htm au extensia) și stocate ca un produs finit în sistemul de fișiere de server.
  2. Site-uri dinamice în care paginile web sunt generate sau generate (create dinamic) în timpul executării solicitării utilizatorului. Zonele dinamice sunt de două tipuri. În primul tip de site, paginile web sunt generate sau generate de datele stocate pe server în baza de date. În cel de-al doilea tip de site, paginile web sunt generate pe partea aplicației client (în browser).
  3. Site-urile Flash sunt aplicații interactive dezvoltate în mediul Macromedia Flash. Instrumentul principal pentru dezvoltarea programelor flash este grafica vectorială (animație vectorială interactivă pentru Web). Flash oferă site-uri dinamice și interactivitate.
  4. Site-uri combinate care utilizează tehnologiile de mai sus pentru crearea site-urilor Web.

Site-urile pentru interacțiunea cu resursele paginii web ale utilizatorului pot fi împărțite în pasive și active sau interactive.

  • Site-urile pasive sunt site-uri cu pagini web pasive. În site-urile pasive, utilizatorul poate vizualiza informații numai pe paginile web.
  • Site-urile interactive sunt site-uri cu pagini Web active. Când lucrați cu pagini web interactive, utilizatorul este capabil să comunice cu serverul, să participe la un dialog interactiv.

Site-uri statice cu pagini web pasive

Tehnologie pentru crearea de pagini web site – uri statice : limba HTML (Hyper Text Markup Language), care este un limbaj de marcare hipertext și în cascadă stiluri CSS (Cascading Style Sheets). CSS este folosit pentru a proiecta și format diverse elemente ale paginilor web, ceea ce reduce semnificativ dimensiunea paginilor web.

Crearea paginilor web de site-uri statice este un proces consumator de timp. Site-urile statice cu pagini web pasive sunt create manual, folosind un editor HTML în sistemul de fișiere al calculatorului, apoi încărcate pe site. Crearea de pagini web noi sau editarea paginilor existente pe care utilizatorul le execută pe PC în editor și apoi se reîncarcă pe site-ul Web.

Site – uri Practic statice , cu pagini web pasive sunt folosite pentru a crea site – uri mici și mijlocii , cu o structură permanentă și aspectul de pagini (dar fiecare pagină poate avea propriul șablon de proiectare) , care pot fi plasate pe orice hosting, inclusiv cele gratuite, care nu acceptă lucrarea scenariilor. Predarea elevilor și studenților a principiilor de creare a site-urilor web este recomandabilă pentru a începe cu crearea de site-uri staticecu pagini pasive, adică cu învățarea limbajului de marcare HTML și a foilor de stil CSS în cascadă.

Pentru a crea site-ul utilizați diverse instrumente: editoare de text, cum ar fi Notepad, editoare vizuală precum Microsoft FrontPage, Macromedia Dreamweaver și mulți alți editori, precum și designeri de site-uri (designeri). Designerii de site-uri sunt găzduiți pe anumite site-uri de pe Internet.

Pentru instruire, este recomandabil să utilizați editorul Microsoft FrontPage – acesta este un editor vizual HTML care face parte din aplicațiile Microsoft Office. Dar este mai bine să creați un site real în versiunea Russified a Macromedia Dreamweaver 8 utilizând tehnologia CSS. Trebuie remarcat că, pentru a încărca rapid paginile web, dimensiunile lor nu trebuie să depășească 20 KB.

Site-uri statice cu pagini web interactive

Pentru a face o pagini web statice și dinamice interactivitate în pagina de web poate încorpora script – uri în JavaScript și VBScript limbaje de scripting, pe partea de client. Script – uri în JavaScript și VBScript pot fi rulate fie în prezența oricărei acțiuni de utilizator sau automat în timpul unei încărcare a paginii web. 

În plus, în documentul HTML, puteți introduce elemente DHTML (HTML dinamic). DHTML este o modalitate de a crea un site interactiv. Dynamic HTML este construit pe limbajul de programare JavaScript, foi de stil cascadă CSS și DOM (model obiect de document).

Puteți introduce fragmente flash sau Flush clipsuri (fișiere swf) într-un document HTML. În documentul HTML, puteți introduce formularele Flash asemănătoare formularelor HTML. Flash oferă interactivitate datorită animației vectoriale interactive pentru Web. Pentru a crea un Flash, utilizați scriptul ActionScript.

Pentru a face schimb de date între un utilizator și un server, puteți introduce o aplicație web în pagina web numită un formular HTML. Un formular face parte dintr-o pagină web în care un utilizator poate introduce informațiile sale și le poate trimite pe serverul în care se află pagina web, făcând clic pe buton. Cererile sunt procesate pe server, ceea ce generează informațiile de ieșire corespunzătoare. Solicitările din formular pot fi efectuate utilizând metodele GET sau POST.

Datorită faptului că scripturile executate pe partea clientului măresc volumul paginilor web, numărul și dimensiunea acestora pe pagină trebuie să fie limitate. Este recomandabil să creați site-uri statice cu pagini web interactive în editorul Macromedia Dreamweaver 8.

Site-uri dinamice a căror pagini web sunt generate sau generate din datele stocate pe server în baza de date

În prezent, diferite aplicații web sunt folosite pentru a crea site-uri dinamice. Pentru a dezvolta aplicații Web, diferite tehnologii sunt folosite pentru a asigura crearea de pagini web dinamice. Site-urile dinamice sunt capabile să răspundă la intrarea utilizatorului, adică pot fi interactive, astfel încât site-urile dinamice sunt de obicei interactive, dar nu întotdeauna.

Două abordări sunt utilizate pentru a dezvolta aplicații web:

  • pe baza modulelor compilate;
  • bazate pe scenarii interpretate.

Module compilate

Modulele compilate sunt module de tip CGI care sunt traduse în fișiere executabile și executate de un server web. Primele aplicații Web pentru crearea de site-uri dinamice au fost module individuale CGI (scripturi create în primul rând în Perl) care au fost executate pe server. Scripturile CGI sunt programe obișnuite. Rezultatul execuției modulului este o pagină HTML.

Pe Internet, puteți descărca module CGI sau scripturi CGI (cărți de oaspeți, feedback, directoare de link-uri, căutări pe site etc.) care sunt executate pe serverul Web la cererea utilizatorului. Pe de altă parte, Common Gateway Interface (CGI) este o interfață standard de schimb de date care determină modul în care aplicația client și serverul web interacționează. CGI oferă lansarea scriptului pe server și interacțiunea cu acesta. Mai târziu, pentru a implementa această abordare, interfețele (extensii server) ISAPI și NSAPI au început să fie utilizate.

Abordare bazată pe scenarii interpretate

În acest caz, script-urile de server, așa-numitele limbi de scripting, sunt folosite pentru a crea site-ul. Codul de script, ca și codul HTML, este un cod interpretativ, astfel încât HTML și scripturile pot fi combinate. Cele mai frecvente limbi de scripting pentru server sunt: ​​Perl, ASP, JSP, PHP, Cold Fusion, Ruby, Python.

Scenariile interacționează cu obiectele de pe server și generează ieșiri în format HTML. Tipul de script server este determinat de extensia numelui fișierului (.php, .asp, .aspx, .jsp, .cfm). Dacă un server Web primește o solicitare pentru o pagină de acest tip, interpretează toate scripturile conținute în acesta, generând o pagină Web formatată HTML care este trecută înapoi în browser.

Cele mai populare tehnologie (mediu de dezvoltare) pentru a crea pagini web dinamice sunt: ​​CGI, PHP, Ruby, ASP, ASP.NET, JSP, Cold Fusion, AJAX, Python, CSS, baze de date DB2, MSSQL, Oracle, Access, etc. .

În funcție de sarcinile care trebuie îndeplinite, limbajul scriptului serverului este ales pentru crearea site-ului. Pentru a crea site-uri interactive mici și mijlocii, este recomandabil să utilizați limbajul de scripting PHP. Competitorii PHP sunt tehnologiile Ruby, Python, ASP, JSP, Cold Fusion, Perl. Avantajul limbajului PHP este că acesta este gratuit, are cod deschis și funcționează pe aproape toate platformele.

Pentru a crea și a menține site-uri dinamice, utilizați CMS (Content Management System) – Site Management System, care se numește motorul site-ului. În prezent, sistemele de management populare sunt Drupal, Joomla, WordPress, DotNetNuke (DNN), MODX, DataLife Engine, și altele. Pe baza acestor CMS puteți crea un funcțional și ușor de a gestiona un site. Pentru a crea site-uri de profil îngust, de exemplu, magazinele online, cum ar fi CMS ca VamShop, OpenCart, etc. sunt utilizate.

Motoarele pentru Drupal, Joomla, WordPress, DotNetNuke și MODX sunt gratuite. CMS instrumente de dezvoltare site-uri oferă o parte substanțială a diviziunii (conținut) din proiectare (șablonul de pagină web), care vă permite să modificați conținutul paginilor web, fără a afecta designul lor și de a schimba șablonul site-ului, fără a afecta conținutul paginilor sale.

Pentru a sprijini procesul de învățare al educației tradiționale a elevilor și studenților este recomandabil să se creeze site-uri interactive, dinamice, de exemplu, cu ajutorul motorului Joomla. Acest motor are un număr de module: forumuri, cărți de oaspeți, e-mail, contacte, sondaje, formulare de înregistrare, formulare de căutare, mesagerie instantanee între utilizatorii site-ului și celelalte componente ale sistemului, care transforma site-ul din mass-media în mijloacele de comunicare.

În acest caz, site-ul va fi un loc pentru schimbul activ de informații între utilizatorii de internet (studenți sau studenți și profesori). Pe un astfel de site, utilizatorii pot adăuga independent materiale educaționale electronice, articole, fotografii, clipuri video, descărcări gratuite de resurse educaționale, adică utilizatorii pot comunica cu serverul. În plus, studenții sau studenții prin intermediul studiilor pot evalua activitatea cadrelor didactice, își exprimă opiniile pe diverse probleme, comunică între ele, adică să participe la un dialog interactiv.

Puteți crea site-uri bazate pe motoare în două moduri: 1) în sistemul de fișiere PC de pe WebServers; 2) direct pe gazduire cu un CMS preinstalat (WordPress, Joomla, etc.). Opțiunea preferată este crearea unui site bazat pe motor în sistemul de fișiere PC și apoi poate fi instalat (încărcat) la gazdă. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați WebServer pe discul PC (de exemplu, instalați și activați Denwer pe baza setului de module Apache). Apoi, copiați fișierul de arhivă CMS, de exemplu, Joomla.zip, și dezarhivați-l în folderul creat (de exemplu, mai puțin) din directorul de domiciliu Denwer. Personalizați site-ul pe WebServerele PC-ului și apoi încărcați-l la un serviciu de hosting plătit sau gratuit pe care îl selectați pe cont propriu.

Site-urile pot fi create cu ușurință de la blocuri gata făcute folosind constructorul de site-uri web online. Acești designeri sunt plasați pe site-uri (saitodrom, ucoz, xmarks, etc.) și reprezintă unul dintre serviciile suplimentare gratuite ale furnizorilor de servicii. De regulă, în acest caz, pe baza domeniului de nivel al doilea, care este deținută de un furnizor de servicii de găzduire, puteți aloca pentru a crea un site web doar domeniul de-al treilea nivel.

Site-uri dinamice ale căror pagini Web sunt generate pe partea aplicației client

Site-uri dinamice ale căror pagini Web sunt generate pe partea aplicației client. Pentru a crea astfel de site-uri folosiți limbaj de scripting JavaScript și VBScript, precum și aplicații Java și tehnologia ActiveX. Pe site-ul de internet http://google.ro/ puteți gasi motorul pentru crearea unui site în JavaScript pentru găzduire gratuită.

Site-uri Flash

Tehnologia Flash este concepută pentru a crea aplicații grafice vectoriale. Cu Flash aveți posibilitatea să creați un video de pagină integral pentru Web, dar informațiile sunt împărțite în fișiere mari, care necesită mult timp pentru a descărca. În prezent, mai adecvat este utilizarea Flash ca un element de design în HTML-documente (de exemplu, pentru a crea un logo design, meniu flash, informatorii și alte grafice animate), ca animate flash-bannere si flash-intrare solicită.

Se recomandă utilizarea blițului în cazul în care există un text redus, dar unde sunt necesare efecte sonore sau de animație, adică unde flash-ul oferă crearea de fișiere animate vectoriale cu un timp scurt de descărcare. Principalele dezavantaje ale acestei tehnologii sunt crearea de site-uri flash cu drepturi depline: greutatea paginilor web și costul ridicat al dezvoltării site-urilor web.

În plus, site-urile create în întregime pe baza Flash, motoarele de căutare indexate prost. Tehnologiile Flash sunt utilizate în principal pentru a crea site-uri de prestigiu. Pentru a crea animații flash, aplicați tehnologia Adobe Flash, care oferă posibilitatea de a lucra cu limbile: ActionScript și ActionScript 2.0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *